Haberler

Kocaeli Sanayi Odası 25. Ulaşım Araçları Bakım ve Onarım Sanayi Grubu Üyeleri Ziyareti

Kocaeli Sanayi Odası'nın 25. Ulaşım Araçları Bakım ve Onarım Sanayi Grubu Üyeleri tarafından Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulumuza teknik işbirliği ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında, Okulumuzda, Okul öğrencileri ve bölge halkından "Otomotiv Boyacısı", Otomotiv Mekanikçisi, Taşıt Diagnostiği gibi servis işletme alanlarında insan kaynağı yetiştirilmesine yönelik işbirliği konuları görüşülmüştür. Bu kapsamda, özellikle “Nitelikli Kadın İşgücü Yetiştirilmesi” odağında ilgili servis firmalarıyla yapılacak; - Öğrenci hareketlilikleri (İşyerinde Mesleki Eğitim-İME), - Kız öğrencilerin bölümü tercihinde ve meslek seçiminde talebin artırılması için “İstihdam Garantili Eğitim” düzenlenmesi, - MYO Programlarına ait altyapı düzenleme ve iyileştirme faaliyetleri, - Mesleki Eğitimle ilgili diğer Faaliyetler; Eğitici Eğitimleri, Usta öğretici temini, Kız öğrencilere Sürücü Ehliyeti edinme desteği vb. konularında Üniversitemiz ve Kocaeli Sanayi Odası arasında bir protokol hazırlanması kararlaştırılmıştır. Toplantı katılımcıları; Sanayi Odası 25. Ulaşım Araçları Bakım ve Onarım Sanayi Grubu üyeleri; Işıl KAYAN; 25. Komite Başkanı (Ford Esoto, Es Grup Şirket Müdürü), H. Orkun ÖZTORUN; 25. Komite Başkan Yardımcısı (BMW Öztorun, Satış Sonrası Hizm. Gn. Md.), Atalay KAYA; KOSANO Yönetim Kurulu Üyesi (TOYOTA Kaya Otomotiv, YK. Bşk), Fatih HALDIZ; KOSANO Meclis Üyesi (Haldız Otomotiv Honda, Mazda, Peugeot, YK. Üyesi), Hakan KARAMAN (Kosano Temsilcisi) Doç.Dr. Abdulkadir CENGİZ; MYO Müdürü, KOÜ MYOK Koordinatörü, Doç.Dr. Ufuk ABACI; Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı, Dr.Öğr.Üyesi Hüseyin ŞANLI, Öğr.Gör. Şehriban ÖNCEL Doç.Dr. Alpay Tamer ERTÜRK; Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Teknik ziyaret görüşmeleri sonrasında FOMEAkademisi Yöneticisi Hüseyin Yakup TEMUR ve Uzman Hüseyin AKSUNGUR eşliğinde Okul ve laboratuvar gezisi yapılmıştır.