Okulumuzun Tanıtımı

Bölgemizde otomotiv üretiminde pazar payı yüksek birçok firma bulunmaktadır. Üniversitemizin bölgedeki misyonu gereği, Okulumuz önemli ve stratejik bir rol oynamaktadır. Bu anlamda, Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulumuz, sektör talebi öncelikli ölçüt alınarak hazırlanmış ve otomotiv alanında Mesleki Yeterlikler Kurumu’nun belirlediği Seviye 5 yeterliliklerini hedefleyen uzmanlaşmış eğitimin sunulduğu programlardan oluşmaktadır. İlk olarak Kocaeli Üniversitesi, Ford Otomotiv Sanayi A.Ş., Vehbi Koç Vakfı ve Gölcük Belediyesi işbirlikleriyle düzenlenen ve birçok sektör temsilcisinin de bulunduğu 06.11.2011 tarihli geniş katılımlı bir çalıştay ile Okulumuzun temelleri atılmış ve 14.05.2012 tarihli işbirliği protokolü ile hayata geçirilmiştir. Yoğun ve kararlı çalışmalarla Ağustos 2013’de inşaatı tamamlanan Okulumuz, ilk öğrencilerini 2013/2014 Güz yarı yılında alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 08.01.2014 tarihli açılış töreni ile Sanayi-Üniversite-Yerel Yönetim ortaklığının kararlı ve güzel bir örneği olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Makina Ve Metal Teknolojileri Bölümü

Makina Ve Metal Teknolojileri Bölümü, otomotiv makine imalat sektörlerinde önemli bir yer tutan tasarım, prototipleme ve kalıp teknolojileri konularında ulusal meslek standartlarında yetkinliğe sahip tekniker işgücünün yetiştirilmesini amaçlar. Bölüme bağlı “Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı” ile “Endüstriyel Kalıpçılık Programı” öğrenim süreleri 2 yıldır. İmalat sektörü için geniş bir istihdam olanağı sağlayan Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü sektör aktörleri ile beraber geliştirilmiştir.

Motorlu Araçlar Ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü; Otomotiv Teknolojileri ve Oto Boya Karoseri programları ile Otomotiv sektörünün imalat süreçlerinde ve kısmen satış sonrası hizmet kademelerinde ihtiyaç duyduğu; Otomotiv Elektromekanikçisi, Montajcısı, Otomotiv Boyacısı, Otomotiv Sac Şekillendirmecisi, Otomotiv Sac ve Gövde Kaynakçısı gibi ulusal meslek standartlarında tanımlı yeterliliklere sahip tekniker işgücünün yetiştirilmesini amaçlar. Bu mesleklere sahip teknikerlerin, robotik destekli uzmanlık eğitimi alınabilmesi için seçmeli ders paketleri ve çift anadal programları (ÇAP) uygulamaları bulunmaktadır. Eğitim süresi tüm programlar için iki yıldır.